Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 29 september 2012

Het koekoeksei van GS

Land in Zee is een wervend document van het College van Gedeputeerde Staten met een duidelijke analyse van de kansen en mogelijkheden die onze provincie heeft dankzij haar geografische ligging. GS noemen het zelf een “marketingconcept”. De kansen die dit “marketingconcept” bieden, moeten de Zeeuwen zeker niet laten liggen.

Dit geeft het College van GS echter niet het recht om Land in Zee in tal van Statenvoorstellen, zoals het Omgevingsplan en Energie en Klimaat, terug te laten komen. Land in Zee is nooit door de Provinciale Staten behandeld, laat staan goedgekeurd.

Het is het koekoeksei van GS dat Provinciale Staten zouden moeten verwijderen. D66 heeft daarom twee amendementen ingediend. Eén op het Omgevingsplan en één op Statenvoorstel Energie & Klimaat. De passsages over Land in Zee dienen uit de voorstellen te verdwijnen.

Een meerderheid van PS liet het koekoeksei liggen. De vraag is waar het koekoeksei nog meer terugkomt: De Economische Agenda, Programmabegroting………

Auteur: Peter de Kraker