Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 april 2013

Hoger Onderwijs Debat op 23 april

De Jonge Democraten Zeeland organiseren samen met D66 Zeeland het "Heeft het Hoger Onderwijs nog toekomst in Zeeland?" Debat op dinsdagavond 23 april om 20:00 uur in restaurant Brooklyn Boulevard te Vlissingen voor iedereen. De entree is gratis.

 

Onder voorzitterschap van Han Polman, Commissaris der Koningin in Zeeland, debatteren Alex Hijgenaar, fractievoorzitter D66 Zeeland, Eric Hageman, onderwijsspecialist PvdA Zeeland, en Harry van der Maas, onderwijsspecialist SGP Zeeland, over de toekomst van het hoger onderwijs in Zeeland. Jan Ennik, directeur RPCZ, leidt de vraag in aan de hand van de drie kernwaarden: Krimp, Kwaliteit en Bereikbaarheid en het traject tot het hoger onderwijs.

Hoe biedt de politiek studenten in Zeeland een toekomst?

Na de inleiding zal het debat worden geopend met stellingen. Te denken valt aan: Heeft het Hoger Onderwijs in Zeeland nog wel een toekomst? Hoe voorkomt de politiek dat hoger opgeleide jongeren de provincie verlaten? Biedt Zeeland nog voldoende perspectief? Werken onderwijs, Hogeschool Zeeland en University College Roosevelt, en de arbeidsmarkt voldoende samen? Na het eerste deel kan het publiek deelnemen door vragen te stellen.

De onlangs opgerichte commissie Jonge Democraten Zeeland organiseert in samenwerking met D66 Zeeland  deze zeer interessante debatavond. Jonge Democraten is een onafhankelijke politieke jongerenpartij opgericht in 1984. Met meer dan 5000 leden is Jonge Democraten één van de grootste politieke jongeren partijen van Nederland.

Deze debatavond is de tweede openbare activiteit die JD-commissie Zeeland organiseert. Tijdens deze avond zullen verschillende politieke partijen hun standpunten wisselen. Naast een gezellige avond is dit ook de kans om kennis te maken met één van de leukste politieke jongerenorganisaties van Nederland. Voor meer informatie over de JD, check www.jd.nl of ga naar Facebook: www.facebook.com/jongedemocraten.