Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 maart 2017

D66 Zeeland Pact motie al uitgevoerd

Kun je een motie uitvoeren, nog voordat hij is ingediend? Onze motie Zeeland Pact, die vrijdag in de PS-vergadering op de agenda stond, was volgens Gedeputeerde De Bat op dat moment al uitgevoerd. De intentie voor het indienen van deze motie was eerder al kenbaar gemaakt aan alle Statenleden na de oproep van Alexander Pechtold tijdens het Zeeland Kiest interview op 8 maart jl. Juist deze week was er door de Zeeuwse bestuurders een lobbydossier gestuurd naar Den Haag, met daarin een dringende oproep voor steun aan de economische actiepunten uit het rapport Balkenende, hulp voor de verliesgevende kerncentrale en geld voor de sanering van Thermphos. Prettig voor de D66 fractie om te constateren dat GS onze D66 initiatieven overneemt, nog voordat deze zijn ingediend! De motie Zeeland Pact werd ingetrokken.