Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 24 juli 2017

Ton Veraart brengt Algemene Beschouwingen 2017 in beeld

De ‘grasmaaierman’ werkt onverstoorbaar door, naïviteit of ontkenning van het gevaar? Ton Veraart sprak ‘beeldend’ in de Algemene Beschouwingen op de status van Zeeland. Op 7 juli jl. werden de vertraagde Jaarstukken 2016 en Zomernota 2017 besproken. Oorzaak voor het oponthoud was het Thermphos dossier. De goedkeuring voor Brouwerseiland door de raad van Schouwen-Duiveland in diezelfde week, leidde opnieuw tot discussie. Onze motie van 17 februari jl. had hier voorgoed een streep door kunnen halen. Niet gelukkig was D66 Zeeland met de gehaaste beslissing inzake het dossier Perkpolder, maar stemde uiteindelijk in met het voorstel. Hoewel GS van mening was dat onze motie

past in de opgave Energietransitie, werd onze motie ‘Actieplan Elektrisch Laden’ niet aangenomen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/09/wees-kalm-als-de-grasmaaierman-11007751-a1562402