Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 8 oktober 2018

Rutger Schonis gaat de Kamer in!

Het hing in de lucht, de geruchtenstroom groeide gestaag. Ons Statenlid Rutger Schonis gaat de Tweede Kamer in. Een dubbel gevoel bij dit bijzondere moment. Onze fractieleider Alexander Pechtold maakt zijn aftreden bekend aan het einde van een inspirerend en goed bezocht congres in Den Bosch én na dit nieuws is de Zeeuwse D66 aanhang blij met een Zeeuwse D66 er in de Tweede Kamer.

Rode auto

In zijn afscheidsspeech memoreerde Pechtold in een ‘Tour d’horizon’ aan de moeilijke periode in 2006, waarin de partij van de grond af moest worden opgebouwd. Pechtold: “Ik weet nog dat ik over een verlaten Zeeuwse snelweg naar Middelburg reed. Op een kleine rode auto ontwaarde ik een D66-sticker. Ik werd er zo blij van. Er zijn nog mensen, kiezers, die trots durven zijn”, dacht ik . Toen we de rode auto voorbij reden, bleek het Ria Geluk te zijn, de D66 – afdelingsvoorzitter in Zeeland. Op weg naar dezelfde bijeenkomst.”
En nu is het Rutger Schonis uit Middelburg die de zetel van Pechtold overneemt in de Tweede Kamer. Het kan verkeren ….
Hij wordt de vierde Zeeuw in de Tweede Kamer en daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op.