Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 14 september 2019

Conferentie Zuid 2019

Conferentie Zuid is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en afdelingsbesturen die lid van D66 zijn. Voor de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant worden informatiesessies, paneldiscussies en presentaties gegeven over actuele onderwerpen. Dit jaar zijn ook de Vlaamse politici van Open VLD weer uitgenodigda.

Naast Samen Leven, Gezonde Leefomgeving en Veiligheid is De Politieke Vereniging een hoofdthema op het evenement. Conferentie Zuid 2019 is niet exclusief voor kader of politici, iedereen is welkom! Wel is het programma toegespitst op actieve politici en verenigingsbestuurders.

Gedurende de dag zijn er meerdere workshops die parallel lopen. Uitnodigingen ontvangen de leden persoonlijk zodat geïnteresseerden zich gedurende de dag voor twee seminars kunnen inschrijven.

Voor de opening verwachten we een speciale gast uit België waarvan we de naam pas later bekend maken. Om 15:00 uur vindt het slotwoord plaats door Minister Sigrid Kaag voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. In deze internationale setting zal zij uiteraard stil staan bij ons: Denk en Handel Internationaal.

In de spotlights: Veiligheid

 1. Bij het thema Veiligheid gaan ontwikkelingen razendsnel.
  Hoe snel? Dat toont de sessie Data gedreven werken, Algoritmes en Informatiebeveiliging aan.
 2. Blijf op de hoogte bij Drugsafval
  Grensontkennend samenwerken & handhaven. Dit jaar brengen Politie en Opsporingsdienst een heus mobiel drugslab naar het Evoluon.
 3. Vermenging boven- & onderwereld
  Daar gaat de sessie Illegale economie/ondermijning over. Meer weten over normvervaging van de samenleving, ontwrichting van de bovenwereld en datadriven handhaving in het ruimtelijke domein?

Ook interesse om te komen? Schrijf je hier in!

Klik hier om het programma te downloaden in PDF.

LocatieEvoluon, Eindhoven

 • 9:30 uur – Ontvangst door Hospitality team, waaronder kandidaat voorzitters D66 Brabant
 • 10:00 uur – Opening History Matters Nederlands Zuiden en Vlaams België
 • 11:00 uur – Netwerkkwartier (incl. koffie/thee)
 • 11:15 uur – Ochtendsessies (lees hieronder en inschrijving gewenst)
 • 12:30 uur – Lunch
 • 13:30 uur – Middagsessies (inschrijving gewenst)
 • 14:45 uur – Netwerkkwartier (incl. koffie/thee)
 • 15:00 uur – Slotspeech door Minister Sigrid Kaag voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking; Denk en handel internationaal
 • 16:00 uur – Afronding met verzorgde borrel