Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 juni 2021

Wie is straks de D66 lijsttrekker in uw gemeente?

De lijsttrekkers die de kieslijsten in Zeeland gaan aanvoeren namens D66 bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. In de afgelopen weken konden in de verschillende gemeentes door de leden van D66 een lijsttrekker gekozen worden. In een aantal gemeentes was er 1 kandidaat. In Middelburg, Vlissingen, Veere en Kapelle was er dit keer echt iets te kiezen. In Vlissingen is Ocker Ghering gekozen als lijsttrekker, de jongste lijsttrekker voor D66 in Zeeland tot nu toe.

Gekozen lijsttrekkers

De lijsttrekkers namens D66 in de komende Gemeenteraadsverkiezingen zijn:

 • Annet van de Ree (Borsele)
 • Martin Wissekerke (Goes)
 • Pieter de Bruijn (Hulst)
 • Marc van Opstal (Kapelle)
 • Charles Lelkens (Noord-Beveland)
 • Sandra Fontein-Hubregtse (Schouwen-Duiveland)
 • Peter Hofstede (Sluis)
 • Peter de Kraker (Terneuzen)
 • Jacco van Maldegem (Veere)
 • Bas van der Reest (Middelburg)
 • Ocker Ghering (Vlissingen)

Andere kandidaten

Nu de lijsttrekkers zijn gekozen gaat het schrijven van de verkiezingsprogramma’s van start en kunnen de leden van D66 zich kandideren voor de overige posities op de lijst. Na de stemmingen voor de volgorde op de lijst zijn de kieslijsten eind oktober gereed en is duidelijk wie de campagne in gaan om het beste resultaat in de Gemeenteraadsverkiezingen neer te zetten.