Steun ons en help Nederland vooruit

Liefde van Nu

Liefde van Nu

Vandaag is het de dag van de liefde: Valentijnsdag. Perfecte dag om de winnaar van de speciale #liefdevannu prijs bekend te maken. De winnaar is dominee Marijn Vermet. We vinden het enorm positief dat we binnen Zeeland een dominee hebben die openlijk homoseksueel is en zich actief inzet voor de acceptatie van homoseksualiteit in de Doopsgezinde kerk van Aardenburg. Zijn werkzaamheden geven hem een podium om dit te doen, maar het vraagt moed om dit podium ook daadwerkelijk te benutten. Daarmee is hij een voorbeeld en inspiratiebron. Door de nieuwsberichten rondom de Nashville verklaring begin januari is het extra belangrijk dat we in Zeeland zo’n inspirator hebben”, aldus de juryvoorzitter Ton Veraart.

Liefde is van alle tijden en kent vele vormen. Het is hoog tijd voor brede acceptatie van LHBTI’s, ruimte voor seniorenliefde, begrip voor eenoudergezinnen, meer steun en waardering voor pleegouders, etc. Met de Liefdevan Nuprijs wil D66 Zeeland nú aandacht vragen voor de acceptatie van liefdeen relaties in alle vormen. D66 Zeeland is blij dat ze vandaag bekend kan maken wie deze nieuwe prijs krijgt en duidelijk wordt wie zich hier geweldig voor inzet.

De jury, bestaande uit Tweede Kamerlid Rutger Schonis, fractieleider D66 Zeeland TonVeraart en de voorzitter van het D66 regiobestuur Judith Keijmel- Den Boer, was verrast door de hoeveelheid en kwaliteit van de nominaties en de uitgebreide motivatie van de voordragers.  “Wij vinden het geweldig dat zoveel mensen de Liefde van Nu prijs en het idee erachter een warm hart toe dragen. We doen een beroep op de mensen die iemand genomineerd hebben en vragen hen om dit volgende keer zeker weer te doen,” aldus Rutger Schonis.

Marijn Vermet wint het kunstwerk KOMMA, een ijsblauw glasobject van de bekende Zeeuwse kunstenares Ineke Otte en een geldbedrag van € 1.000,00. Dit geldbedrag mag worden besteed aan een goed doel of een project dat past bij deze prijs. De prijs wordt op zaterdag 16 maart a.s. uitgereikt aan Marijn Vermet door Rutger Schonis. Tijd en plaats worden nog bekend gemaakt.

De liefdevannu# prijs wordt vanaf 2019 periodiek toegekend aan een persoon of organisatie die de liefde van nu omarmt en deze inzet als steun voor anderen.

 


Wie wordt de winnaar van de #liefdevannu prijs?

Een jury beoordeelt de nominaties en kiest het meest aansprekende initiatief voor de #liefdevannu.

De jury zal o.a. bestaan uit:

  • Ton Veraart, fractieleider Provinciale Staten D66 Zeeland; Ton is voorzitter van de jury en gaat de procedure in goede banen leiden.
  • Rutger Schonis; Tweede Kamerlid, inwoner van Middelburg, voormalig lid van Provinciale Staten. Zijn openhartige reactie op de discussie over de motie ‘Regenboogprovincie’ in de Provinciale Statenvergadering van 8 juni jl. brak de discussie open. Zeeland werd de tiende Regenboogprovincie!
  • Judith Keijmel – den Boer: Aspirant voorzitter Regiobestuur D66 Zeeland en zeer actief voor D66 in Zeeland.

Op 14 februari wordt de winnaar bekend gemaakt op Valentijdsdag; kort daarna volgt de officiële uitreiking.

Laatst gewijzigd op 18 februari 2019