Steun ons en help Nederland vooruit

Jeroen van de Merwe

Waarnemend Regiovoorzitter // Bestuurslid Campagne & Communicatie

43 jaar

Goes

Sinds maart 2015 ben ik lid van D66. Tussen het idee om lid te worden en daadwerkelijk lid worden, zat op de een of andere manier toch nog wel een paar maanden. Iets wat ik sindsdien vaker heb gehoord.

Sinds augustus 2016 ben ik ook actief geworden na een oproep voor iemand die meer weet van social-media en websitebeheer. Dat is iets wat ik vanuit mijn functie bij Scalda heel goed ken en waardoor ik getriggerd werd ergens op vakantie in Zuid-Frankrijk. Bij Scalda ben ik verantwoordelijk voor de opleiding Mediavormgever waar studenten leren om media-uitingen te maken; posters, flyers, promo-filmpjes, (uitleg)animaties maar ook huisstijlen met logo’s.┬áIk heb toen een toolkit gemaakt om als fractie meer te doen met social-media, mijn eerste wapenfeit binnen D66.

Inmiddels heb ik een campagne voor de Gemeenteraad achter de rug (Goes) en als campagneleider de campagne voor de Provinciale Staten in 2019. In beide trajecten veel geleerd over campagne voeren, permanente campagne en communicatie in een vereniging.

Sinds mei 2019 ben ik bestuurslid Communicatie & Campagne voor regio Zeeland. Ik zou graag willen bereiken dat we toegankelijker worden voor mensen die interesse hebben in politiek en met name D66. Die onzichtbare drempel om je idealen en interesse in een politieke partij om te zetten in een lidmaatschap moeten we zien te overbruggen, zodat meer mensen ervaren wat een leuke vereniging D66 is. Vooral mensen die naar een congres zijn geweest en de directe democratie hebben ervaren van de moties en amendementen, moeten we zien binnen te halen.

Door in te zetten op social-media en nette mailings, hoop ik mijn bijdrage te leveren aan het beeld dat geschetst wordt van onze activiteiten. Ik ben ervan overtuigd dat niet alleen de activiteiten zelf belangrijk zijn, het moet er ook goed uitzien in zijn geheel. Van uitnodiging tot nieuwsbrief-update. Regelmatig dingen naar buiten brengen, van (Staten)politiek tot verenigingsactiviteiten is belangrijk om te laten zien hoe actief we zijn als partij.

Ik wil vooral nog inzetten op het actief krijgen van fracties op social-media. Hoe kun je Facebook en Instagram nuttig inzetten en hoe kun je dat met een plannetje doen zonder enorme tijdsinvestering? Hoe maak je snel een video of podcast en deel je je standpunt of bijdrage van de raadsbijeenkomst? Onderwerpen waar ik jullie graag in mee neem en laat zien dat het niet al te veel tijd hoeft te kosten, maar wel een publiek geeft waar je je tegenover kunt verantwoorden.

Heb je vragen en wil je snel een antwoord, rondom communicatie en/of campagne? Mail mij via het mailadres hiernaast.

Tot snel!

Meer van Jeroen van de Merwe