Steun ons en help Nederland vooruit

Zelf filmpjes maken, monteren en publiceren

Zelf filmpjes maken is niet moeilijk. Het is iets dat de meesten van ons niet dagelijks doen, maar ik ga met een paar filmpjes laten zien dat je zelf met je telefoon al leuke en goede filmpjes kunt maken die er gewoon professioneel uit zien.

Voor het monteren in filmpje 2, kun je gebruik maken van Davinci Resolve. Dat is een gratis software pakket van BlackMagic waarin je perfect snel en makkelijk kunt monteren. Je kunt dit pakket downloaden via: https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/.

Het best kun je dit eerst eens oefenen, maak eens een paar test filmpjes met de autocue en maak hiervan een montage met Davinci. Als je het al eens gedaan hebt, lukt het de volgende keer sneller bijvoorbeeld na een raadsvergadering.

Kijk of je maandelijks, rondom een raadsvergadering, iets kunt opnemen met een filmpje. Bijvoorbeeld jullie overwegingen bij een bepaald besluit, of waarom jullie die schriftelijke vragen willen stellen. Dan heb je meteen maandelijks ook al wat content voor je socials 🙂

Lukt het niet (helemaal), heb je vragen? Mail me op communicatie@d66zeeland.nl.

De instructiefilmpjes

  1. Filmpje opnemen met je telefoon en een autocue app
  2. Monteren van je filmpje(s) met de gratis software Davinci Resolve (link naar Davinci staat hierboven)

    – [bronmateriaal downloaden om mee te doen met deze tutorial]

  3. Publiceren op YouTube, Insta en Facebook

Laatst gewijzigd op 8 mei 2020